Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hogyan készülnek a virágból nyert illóolajok?

Young Living egykomponensű illóolajokA virágból nyert illóolajok csodálatos illattal és rengeteg jótékony hatással tehetik teljessé mindennapjait. Kínálatunkban számos különlegességet talál!

Az esszenciális illóolajok világa telis-tele van érdekességekkel, már önmagában az elkészítésük módja nem mindennapi, hisz nem egyszerű tömegtermékekről van szó, amiket üzemi körülmények között állítanak elő. Az illóolajokat a természet szüli, ezeket az aromás vegyületeket a különféle növények tárolják magukban, hogy aztán a megfelelő technikával kinyerjék belőlük.

Többféle eljárás ismert, ám a végeredmény, azaz az illóolajok minősége nem csak attól függ, milyen módon és eszközökkel végzik a folyamatot. Ez egy igazi művészet, vagyis a hozzáértés és precizitás kulcsfontosságú ahhoz, hogy a legjobb nedűk kerüljenek az üvegcsékbe. Maga a módszer lehet hidegen sajtolás, gőzdesztilláció és CO2-extrakció, mi azonban ezúttal egy ősi módszert mutatunk be, ez az enfleurage, amit virág típusú illóolajok előállításához használnak.

Az enfleurage technika úgy néz ki, hogy a szirmokat egy növényi olajjal, például kókuszzsírral átitatott hálóra teszik, több rétegben. Az olaj magába szívja az aromás vegyületet (ez az, amit pomádénak nevezünk), majd amikor telítődött, az illóolajat kivonják belőle. Ehhez alkoholt használnak, amit végül elpárologtatnak, így születik meg a tiszta illóolaj, amit az enfleurage esetén abszolútumnak nevezünk.

A virágból nyert illóolajok fájdalomcsillapító, gyulladásgátló és vírusellenes hatásúak, ezen felül regenerálnak és természetesen magával ragadó illatukkal kényeztetnek. Ebbe a családba tartozik többek között a levendula, az ylang ylang, a római kamilla, a muskotályzsálya, a rózsa, a muskátli és a szalmagyopár. Ezek mindegyikét és számos egyéb izgalmas változatot megtalál a Young Living egykomponensű illóolajok között, itt, a webáruházunkban.

Nézzen körül nálunk, és élvezze a természet ajándékát esszenciális illóolajok formájában! A termékleírásokban megtalálja, pontosan milyen hatással bír egy-egy illóolaj és hogyan érdemes használni, de ha kérdése lenne, szívesen segítünk!